Четете словото…

„Книгата на Кану е възхитителна, както и предходните. Получих я и вече я чета с благодарност. Имам ги всички, с изключение на „Му“, за която още страдам, че изпуснах. Бъдете благословени!“
(Думи от вдъхновен търсач, докоснал се до словото на Кану)
И Вие бъдете благословена. Не страдайте за нищо, книгата МУ е налична и можете да си я набавите чрез поръчка от сайта или от щанда на алеята на книгата – шатра 52, където Ананда с усмивка и добро настроение Ви очаква до края на седмицата. ❤
Скъпи приятели, книгите с лекции на Кану са отлична възможност за задълбочена работа със себе си. Те хвърлят светлина върху механизмите, чрез които работи егото и дават възможност да видим и най-заплетените му възли – ясно и непривързано.
„Четете словото, работете със словото, а после ще можете да се потопите в неговата тишина и в неговия дух!“
Словото на Кану идва от тишина и само по себе си е тишина. Ако започнем работа с него, скоро ще открием, че то успокоява напрегнатия ум, изчиства кармичните ментални структури, които ни карат да циклим в една и съща орбита и ни дава вкус за живота чрез истинската ни природа.
И колкото е важно словото, не по-малко важно е и кой чете, а също и как! Ако четеш книгата като роман, много малко ще остане в теб. Ще минеш по страниците, ще надникнеш в темите с интерес, който се ограничава само до любопитство.
Ако четеш книгата като емоция, също няма да остане много в теб, или ще те вълнува, докато емоцията отшуми. Емоциите са нетрайни. Но има и една дълбочина в нас, една тишина, която ни свързва с тишината на учителя. Всъщност това не са две тишини… и ако дойдеш до тази тишина, тогава влизаш в истинския храм. Тогава за теб думите стават възможност да впиеш невербалното, да се разтвориш в любовта, която учителят споделя.
Словото е нещо живо, нещо динамично, с което можеш активно да взаимодействаш. Мъдрият избор на четиво е несметно богатство. Важно е всеки сам да усети благодатното изобилие от работата със словото.
Ако го четем, прилагаме, живеем, то ще ни разкрие неподозирани измерения на нашето битие, разкривайки ни богатството на нашата истинска същност и повдигайки ежедневието ни на друга вибрационна честота.
Мария Георгиева
admin@premananda-bg.com
Няма коментари

Коментирай