Христос Воскресе

Ако имаш доверие в твоето его, тогава и Бог, Гуру ти стават его прожекция. Тогава ще се биеш с другите, които не са в твоята форма на религия. Ще станеш фанатик, ще влезеш в дуализъм, в конфликт – което е егото. А когато не си в егото, няма конфликт.
Има само единство, има само издигане, има само красота – няма болест, няма смърт, ня-ма его, няма невежество. Отивате към райските светове, издигате се духовно. Ако веднъж вкусиш това, ти искаш да живееш в този свят, където няма болест, няма смърт, никой не те дебне да те убие. Искаш да живееш на място, където го няма страха? Там няма ни алчност, няма, ни похот. И тук ти става трудно, защото си свикнал с тези лоши работи, които всъщност са твоите вътрешни врагове. Дружел си се много време с тях…
Ако виждаме омраза в някого, сигурно е някоя омраза в нас. Ако някой го гледаме гаден, то е гадно у нас, наша гадост. Този свят е един вид огледало. И ако гледаш лоши работи в хората, тези лошите работи у тях са в тебе, автоматично са в тебе. Затова ги виждаш в тях. Ако ги няма в мен, те и от тука ще изчезнат.
Христос не критикува евреите. Той се моли за тях. Казва: „Господи, прости им, не знаят какво правят“. То е дълбоко невежество – от къде да знаят, че Той е син Божии. Понятие си нямат. Те са в невежество и Той се моли за тях. Не ги мрази, не ги критикува… моли се. Ама пак си го получават евреите за това, което направиха. Получиха си го. Дойде Хитлер, така че не ги спаси това, че Той се молеше за тях. Всъщност спаси много. Още по-гадна карма ги чакаше. Това, че Христос се помоли за тях, спести много страдание на много души. Защото Той е велик дух.
Христос не е обикновен човек. Той е дух, Божествен дух в тяло. Това е аватар. Това е все едно самият Бог във физическо тяло, и ти тормозиш Него. Все едно идеш срещу Бог. Това е всъщност демоничното. Затова демоните не могат да понесат Христос, те се борят с Него. Защото Той е манифестация на Бог. Те с Бог не могат, те са служители. Те работят за Бог. Ама се бият с Христос защото Той е ма-нифестацията и тук е полето, където могат по някой на-чин – защото те са божият гняв, така както Христос е бо-жията любов и прощаване.
Гневът иска да се прояви, ама да се прояви пред такова нещо не може, защото това го плаши. Дори да убиеш това тяло на Христос Той ще възкръсне и пак ще те прецака. Не можеш да Го убиеш. Христос е трансцендентален, вечен. Никой не може да го убие, Христос воскресе. Той е вечната надежда за хората. Трансценденталната надежда за това страдащо човечество е Христос. Тука е Божията любов манифестацията е Той. Тези, които ги гледаш църквите, те те отблъскват не искаш да мислиш за Христос като ги видиш. Това не е Христос. Те продават някакъв свой вариант на Христос. Пак има от Неговите думи, ама излъчването не е Неговото.
Кану
Мария Георгиева
admin@premananda-bg.com
Няма коментари

Коментирай